Bancuri si Umor Romanesc

Pentru a selecta glumele prezente pe site am folosit surse din sancrita si pali, majoritatea dintre acestea fiind cunoscute inaintea aparitiei crestinismului. Ele pot fi gasite, in diferite zone ale tarii, sau pe web, in numeroase variante.

Conceptul de haz sau umor are un inteles diferit pentru fiecare dintre noi, si tine de formarea intelectuala corespunzatoare a fiecaruia. La noi se consuma orice fel de umor, de la cel elegant la cel popular, iar la moda este umorul cu tenta sociala. Pana acum au prins si o sa prinda intotdeauna glumele spuse cat mai vulgar, fiind apreciata grosolania - fie de limbaj, fie de situatie.


Eleganta in umor este data de un umor simplu, fin iar reperele elegantei le reprezinta vocabularul, jocurile de cuvinte, ideile ascunse si subtilitatea - fara a cadea in vulgaritate. Dar un banc ramane totusi o GLUMA, indiferent de cuvintele folosite. Si nimeni nu poate spune despre o gluma ca este de prost gust sau de bun gust deoarece fiecare percepe altfel comicul si ce inseamna comic. Prin aceste cuvinte putine am incercat sa fac o distinctie intre umor privit ca "manifestare artistica" si umor privit ca o perceptie a fiecarui individ.

Pentru a te bucura de aceste glume pe care ti le-am pregatit si de la le citi cu placere, ai la indemana o solutie extrem de simpla: opreste-te din ceea ce faceai intre timp, ia o pauza si citeste.

NOTA: Literele, semnele de punctuatie precum si acordurile gresite au fost lasate intentionat, ca sa ai si tu de ce rade in cazul in care nu gasesti amuzante glumele de pe aceasta pagina.

Spune si altora despre aceasta pagina plina de umor de calitate si glume traznite, ce prezinta diferite ipostaze ale oamenilor.


Acesta nu este sfarsitul.
Nu este nici macar inceputul.
Dar este, poate, sfarsitul inceputului.

Pentru a nu pierde cele mai noi glume viziteaza site-ul periodic.